Műsor

Gulyásleves a Hungarikum


Hungarikum és ami mögötte van,...
Storyk és receptek, meg egy kis szakmai háttérinfó

Gulyásleves és a Magyar Öntudat

Szép és jó az alap ötlet, hogy a Hungarikumokat állami szinten is elismerik,
és próbálják megőrizni, a kérdés csak az, hogy kinek és hogyan?

De, ami mindig is van és lesz az a  DE,
van például a gulyás, pontosabban a Magyar gulyásleves,
a világon mindenhol ismerik a nevét, hallottak róla, pedig csak egy 15 milliós kárpát medencében honos ételről van szó, ez azért már valami.

DE, sajnos ahány ház annyi szokás, mindenhol másképp főzik,
ezért is jó, hogy Hungarikum lett,
legyen meg az alaprecept, ha nem is az eredeti, de legalább egynek jó.
Mert honnan is miért is van a Gulyásleves? kérdezheti bárki.
Az Osztrák-Magyar Monarchiára vezethető vissza,
ahol fő cél volt a magyarság eltörlése, semmibe vétele. Erre volt az egyszerű Magyarnak a válasza,
hogy bizony a Magyaroknak van Nemzeti Étele,
ellentétben az Osztrákokkal. ( akiknek azóta sincs…bármit is állítsanak magukról, )
és bizony nem a gulyát kihajtó és vigyázó pásztorok étele volt a gulyás,
honnan is lett volna marhahúsa hozzá, az ott legelt nem pedig a bográcsban főtt…
de az éttermekben, fogadókban, vendéglőkben nos ott már van mit keresni, mert ott indult világhódító útjára a Gulyás,
a Magyar gulyásleves ami bizony a Hortobágyról indult világhódító útjára.

DE ( Ha nem az eredetit főzzük akkor illik neki plusz nevet adni, ne vetemedjen arra senki mint egyes celeb séf akit a háta mögött a szakma csak idomított majomnak tart, hogy egy kocka sült bélszín két kocka zöldséggel és egy paprika csíkkal gulyásnak nevez) az már csak a szegénységi bizonyítványa, hogy volt képe azt állítani, hogy amíg Ő és bandája nem jelent meg a Gasztronomia egén,
nem volt magyar gasztronomia, senki sem ismerte a világon a magyar konyhát, senki nem jött kishazánkba az ételei miatt,
Akik ezt állítják márpedig vannak vagy öten max hatan a sleppet vagyis a csahos kutyákat nem számolva ezek a Szakma szégyenei és Gasztro Hazaárulók 
a valódi szakma szemében


Hungarikum és Nemzeti adattár

DE, a Gulyás csak Marhahúsból, ha lehet Szürkemarha húsból készülhet,
mert ugye a Gulya: A gulya a rideg állattartásban tartott szarvasmarhacsoport.
Ezért egyértelmű, hogy más állat nem tud gulyás lenni,...