Oldal

Magunkról

Egy hullámhosszon a hallgatóval

Először 2007 szeptemberében szólalt meg a Budaörs Rádió az FM 104,8 frekvencián. Az évek leforgása alatt a kistérség és elsősorban Budaörs egyik kedvelt és szórakoztató médiumává vált. A Budaörs Rádió üzemeltetője a Hunicom Stúdió Kft. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden hallgatói csoport megtalálja a számára kedves zenei hangzást és az igényes műsort az FM 104,8 hullámhosszán.

A Budaörs központjából sugárzott adásokat úgy válogattuk össze, hogy az: színvonalas és értékteremtő legyen a hallgatók számára. A tematikus műsorok mellet, hétköznaponként reggeltől estig friss információkkal és hasznos tudnivalókkal látjuk el a Budaörs Rádió hallgatóit.

Zenevilág: a múltból a jelenig

Budaörs Rádió egyedisége a sugárzott zenei válogatásában és a műsorok tematikájában rejlik. Az FM 104.8 a leghíresebb slágereket és azokat a zenéket is játssza, amiket máshol nem hallhat a közönség. A régi idők nagy slágerei, az elfeledett nagy kedvencek és a fiatalok által kedvelt meghatározó dallamok alkotják zenei műsorunk vázát. A 70-es évektől napjainkig felcsendülő slágerek és zenei különlegességek, valamint a magyar előadók feledhetetlen dalai miatt hallgatják a Budaörs Rádiót.

Adásunkat nem csupán Budaörsön, hanem a környező településeken és a szomszédos budapesti kerületekben (XI; XII; III) is értékelik. A Budaörs Rádiót az analóg adás mellett online is hallgatják. A mérések alapján helyi rádióként a Budaörs Rádió az ún. top száz adók közé tartozik az internethallgatók között. Véletlenszerű méréseinkből tudjuk, hogy az FM 104,8 frekvencia, mind a fiatal, mind az idős rádiózók körében hallgatott és kedvelt. Rádiónkat 18 éves kortól egészen a 60 éves korig figyelemmel kísérik szórási körzetünkben, hallgatói célcsoportunk a 25-50 közötti korosztály.

Szonda Ipsos és GfK Hungária kutatása

A helyi rádiós piac kezdeményezésére a Szonda Ipsos és Gfk Hungária 2009 júliusában végzett kutatásában a helyi rádiók szerepét vizsgálta. A helyi médiumok közül a helyi rádiók a leggyakrabban fogyasztott médiumok, a vizsgált népesség harmada (29%) hallgatja napi rendszerességgel a helyi rádiókat. A kutatás szerint a helyi rádiók azon médiumok közé tartoznak, ahol a közönséget kevésbé zavarják a reklámok, ezzel csökken a velük szemben tanúsított ellenállás is.(kutatás megrendelője: www.helyiradiok.hu)

 

 

BUDAÖRS RÁDIÓ BEMUTATÁSA

 

Műsortár:a változatos szórakoztatás

A Budaörshöz tartozó Kamaraerdőből sugárzott adásokat a rádió vezetősége úgy válogatta össze, hogy az, színvonalas és értékteremtő legyen a hallgatók számára. Az élő reggeli műsortól kezdve, a számos igényes magazinműsoron át, a szintén élő kívánság műsorig: a Budaörs Rádió mindenkihez szól! Fontos szempont az adások szerkesztésekor az a tény, hogy hallgatóink friss információhoz jussanak.

Zenevilág:a múltból a jelenig

A megújult arculattal és hangzásvilággal jelentkező Budaörs Rádió egyedisége a sugárzott zenei válogatásban és a műsorok tematikájában rejlik. Zenei palettáját tekintve a 104.8 azokat a zenéket játssza, amiket máshol nem hallhat a rádiózó. A régi idők nagy slágerei és a jazzhangzású dalok szolgáltatnak keretet a populárisabb, ugyanakkor más rádiókban kevésbé fellelhető zenei palettának. A 70-es évektől napjainkig megszólaló slágerek és zenei különlegességekkel, valamint a magyar előadók feledhetetlen dalai alkotják zenei műsorunk vázát.

A mi frekvenciánk: FM 104.8

Az ORTT-től elnyert frekvencián először 2007 szeptemberében szólalt meg a Budaörs Rádió. Két év leforgása alatt a kistérség és elsősorban Budaörs egyik kedvelt és szórakoztató médiumává nőtte ki magát. A Budaörs Rádió üzemeltetője a Hunicom Stúdió kft. 2017-ig jogosult a frekvencia teljes körű használatára. A sajtóorgánum besorolását tekintve: kereskedelmi rádió.

 

Munkatársaink

Zahorán Adrienne

Székely Miklós

Szendi Hajni

Boros József

Zilai Zsuzsi

Rétalji Igor

Kisfalvi Péter

Molnár Szabolcs

B-Tóth László

Orbán Tamás

Varga Brigi

Czigány Kata

Roczó-Nagy Zoltán